Charitativní organizace Naděje představí v Písku centrum pro rodiny v tísni

10. únor 2020 07:54

Rodinné centrum N v Písku chce vejít víc do povědomí lidí. Před několika měsíci ho založila charitativní organizace Naděje. Pracovníci v něm pomáhají rodinám, které se ocitly v tíživé životní situaci.

V pondělí 10. února si zájemci mohou prohlédnout prostory centra od 8 do 16 hodin.

„Sociální službu zajišťují dvě pracovnice. Jedná se o službu terénní i ambulantní. V rodinném centru máme také poradnu,“ popisuje novou sociální službu ředitelka organizace Naděje Petra Martíšková.

V současné době centrum spolupracuje se sedmi rodinami. „Jedná se o rodiny po rozvodech nebo rodiny z vyloučených lokalit, mohou to být i děti z dětských domovů. Doufáme, že se nám podaří proškolit naše kolegyně například v dluhovém poradenství, ve věcech týkajících se bydlení a cílem samozřejmě je ty rodiny naučit, aby byly samostatné a fungovaly ve společnosti,“ říká ředitelka.

Čtěte také

Terénní pracovnice učí rodiny i běžné dovednosti. „Jak nakoupit, jak uvařit, učíme je i základní recepty vhodné pro děti. Důležitý je třeba také úklid domácnosti. Chybí jim tyhle základní návyky, jak pečovat o děti, jak zajistit běžný chod rodiny,“ dodává Petra Martíšková.

Organizace Naděje bude na projektu spolupracovat také s městem. „Pracovníci oddělení sociálně-právní ochrany dětí budou ve spolupráci s Nadějí řešit zejména otázku kázeňských problémů dětí ve škole, jejich docházky a také obecné péče v oblasti zdravotní a samozřejmě i v oblasti vztahů, kdy dochází k rozpadu manželství a podobně,“ potvrzuje místostarosta Petr Hladík.

Centrum N bude v Písku otevřeno každý všední den od 8 do 16 hodin.

Spustit audio

Související