Český rozhlas České Budějovice se na den otevřel veřejnosti

18. květen 2013

V sobotu 18. května se v Českém rozhlase České Budějovice konal Den otevřených dveří. Rozhlasem provedli více jak tři stovky návštěvníků lidé, jejichž hlasy posluchači znají z jihočeského vysílání na frekvenci 106,4 MHz.

Zájemci si prohlíželi vysílací pracoviště, rozhlasová studia a nechyběla ani prohlídka unikátního regionálního rozhlasového archivu uchovávajícího zvukové nahrávky od vzniku jihočeského rozhlasového studia v roce 1945. Veřejnost se mohla seznámit s tím, jak se přípravují zpravodajské relace a jak vzniká rozhlasový pořad.

Připraven byl pestrý hudební program ve Studiovém sále, kde vysoupila Třeboňská dvanáctka, Mladá dudácká muzika ze Strakonic a Rozhlasový swingový orchestr se svými sólisty.

Ráno se konala beseda s genealogem Aloisem Sassmannem a redaktorem Filipem Černým, kteří představili právě vycházející čtvrté vydání jihočeské rodopisné knihy Kořeny. Posluchači se setkali také s hudebními redaktory a největší zájem byl o besedu s rozhlasovými moderátory a hlasateli.

Den otevřených dveří připravil Český rozhlas pro své posluchače k oslavě 90. výročí zahájení pravidelného vysílání na našem území.

autoři: Miroslav Tichák , Jana Matznerová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.