Obří lední medvěd a další podobná stvoření mají z Českého Krumlova zmizet

21. říjen 2019 17:26

Český Krumlov nechce ve městě obří postavy v plyšových kostýmech. Lidé v převlecích se do města přesunuli poté, co nedávno taková vystoupení zakázala Praha.

„Nejkrásnější pohled na krumlovský zámek tady z Lazebnického mostu kazila tahle potvora,“ ukazuje majitelka hudebnin Ladislava Šmejkalová na místo, kde se muž převlečený za ledního medvěda fotil s turisty.

„Tenhle způsob obživy, vybírání peněz za fotografii s touhle příšerou mi přišel v tu chvíli jako něco naprosto nepřijatelného, nejen pro tohle město, ale i pro mě osobně,“ dodává.

I vedení města si myslí, že lidé ve zvířecích převlecích nebo bublináři do Českého Krumlova nepatří. Radní na svém pondělním zasedání schválili zákaz pro tento druh vystoupení na veřejných prostranstvích.

Čtěte také

„Zakázané budou produkce, ve kterých budou figurovat velké figuríny, budou nevkusné, z různých pohádek, večerníčků, počítačových her. Pokud ta produkce bude nějakým způsobem špinit či poškozovat prostory města, strážník ji vykáže,“ říká starosta Dalibor Carda.

Pokud vystupující neuposlechne výzvy strážníka, může na místě dostat pokutu do výše deset tisíc korun. „V případě, že by záležitost šla do správního řízení, může být pokuta až desetinásobně větší,“ doplňuje starosta.

Zastupitelé mají schválit úpravu vyhlášky příští týden. Začne platit 1. listopadu.

Spustit audio

Související