Českokrumlovskou léčebnu čeká velká rekonstrukce

24. květen 2019 14:49

Do snížení energetické náročnosti, nového osvětlení, nebo rekonstrukce vstupních prostor budou investovat jihočeské nemocnice. Krajští zastupitelé pro ně na  schválili zvýšení základního kapitálu o 168,5 milionu korun.

Kraj souhlasí i s projektem rekonstrukce Léčebny dlouhodobě nemocných v českokrumlovské nemocnici. Předpokládané náklady na rekonstrukci jsou necelých 70 milionů korun, větší část zaplatí kraj.

V prvním roce přispěje nemocnice 1,7 milionů korun a v příštím přibližně 5 milionů korun, potvrdil vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Petr Studenovský.

„Je to objekt, ve kterém sídlí ředitelství a také v něm byl domov pro seniory, který je po vybudování domova v Kaplici uvolněn. V průběhu dvou let dojde k přestavbě tak, aby Léčebna dlouhodobě nemocných splňovala podmínky pro pacienty, kteří to potřebují,“ prohlásil Studenovský

Pro další investice do krajských nemocnic zvedli ruku téměř všichni koaliční i opoziční zastupitelé, potvrdila hejtmanka Ivana Stráská z ČSSD. „Myslím si, že to je výrazem zodpovědné politiky tohoto zastupitelstva. Jihočeský kraj vždy bral nemocnice zasvé a investoval do nich. Nemocnice musí odpovídat stavu 21. století,“ doplnila hejtmanka.

Zastupitelé schválili i zvýšení kapitálu písecké, strakonické a českobudějovické nemocnice na evropský projekt týkající se obnovy diagnostických přístrojů nebo vedení elektronické dokumentace. 

autor: Mária Pfeiferová
Spustit audio

Související