Českobudějovičtí futsalisté skončili v nejvyšší soutěži na deváté příčce

3. květen 2021

Futsalisté klubu PCO Dynamo České Budějovice už mají po sezoně. Pošilhávali po play off, ale nakonec na něj nedosáhli. Ve svém posledním utkání prohráli se Slavií Praha 1:12.

Zápas, který skončil jedenáctigólovým rozdílem, o ničem nerozhodoval. Lídr českobudějovického týmu Radim Pouzar byl tentokrát trochu smířený s tím, že kvalita je na soupeřově straně. „Bylo to naše poslední utkání v sezóně, pro Slavii příprava na play off. Myslím, že to bylo vidět, Slavia byla lepší a zaslouženě zvítězila,“ komentuje.

V tabulce nejvyšší futsalové soutěže patří klubu PCO Dynamo České Budějovice po základní části devátá pozice, skóre 61:106. Tým ve 22 zápasech vybojoval 18 bodů. Nejvíc gólů, celkem patnáct, vstřelil Petr Benát.

O mistrovi se teprve rozhodne. Jmenovat favorita na celkové vítězství je pro Radima Pouzara těžké. „Jako favority do finále vidím Chrudim a Plzeň. Jelikož jsem sázkař, budu věřit Chrudimi, která má s těmito zápasy daleko větší zkušenosti jako tým. Myslím, že obhájí titul,“ tipuje.

A jaké jsou plány klubu PCO Dynamo České Budějovice? „Navázat na tuhle sezónu, která byla zase o kousek lepší než ta první, a postupně zabudovat mladší hráče, protože náš věkový průměr není úplně nízký,“ odpovídá Radim Pouzar.

Sportovní ozvěny výsledkově

Šimon Hrubec se stal prvním českým hokejovým brankářem, který vyhrál KHL. Fantastickými výkony dotáhl ke Gagarinovu poháru Omsk. Jihočech dříve působil v Třinci, který shodou okolností také letos slaví zisk titulu. „I když jsem nebyl v Třinci, tak jsem vlastně o žádný titul nepřišel, získal jsem ho v KHL,“ pochvaloval si.

Ve fotbalové Fortuna lize Dynamo České Budějovice přerušilo konečně sérii bez vítězství. Na dvanáctý pokus svěřenci trenéra Davida Horejše vyhráli v Příbrami 1:0. „Jsme šťastní, obrovská úleva, protože na to vítězství jsme čekali strašně dlouho,“ radoval se trenér.

Ve druhé nejvyšší soutěži Táborsko hrálo doma s Třincem. Vítězství 2:0 je v boji o záchranu velmi důležité.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související