Českobudějovická sportovní hala projde rekonstrukcí

25. březen 2009

Město České Budějovice plánuje opravit sportovní halu v lesoparku Stromovka. Vznikla proto studie, která navrhuje, jak v budoucnu proměnit zastaralé sportoviště ve zbrusu nové. Autoři materiálu také odhadují, kolik by oprava sportovní haly stála a sice 148 miliónů korun.

V městské kase teď ale peníze na tak rozsáhlou stavební akci nejsou. Přesto se radní studií zabývali. Důvod Českému rozhlasu objasnil primátor Juraj Thoma: "Aby jsme projektovou dokumentaci měli připravenu v ruce kdykoliv, kdy se objeví nějaký dotační titul z externího zdroje a která by nám umožnila do rekonstrukce jít. Také aby i příští radní a zastupitelé města měli koncept, kterého by se mohli držet."

Sportovní hala v českobudějovické Stromovce dnes například kvůli výšce stropů neumožňuje, aby se v ní pořádaly mezinárodní soutěže. Na odpovídající úrovni nejsou ani hygienické a občerstvovací standardy pro sportovce nebo návštěvníky.

Nového sportovního areálu se ale už v letošním roce dočkají obyvatelé Plané nad Lužnicí. Náklady na jeho výstavbu jsou odhadnuty na 13 miliónů korun, město na pořízení nového sportovního centra získalo dotaci ve výši 12 miliónů korun.

"Bude tam vodní nádrž ke koupání, dvě hřiště, jedno s umělým povrchem a jedno pro plážový volejbal, a nové sociální zařízení. Pokud nás nebude zlobit počasí, tak 31. května mělo být vše hotovo. Slavností otevření plánujeme při plánském Vodnickém dnu 21. června," doplnil plánský starosta Jiří Šimánek.

autoři: Jan Kopřiva , Petra Matoušková
Spustit audio