Česko – země neznámá – prázdninové páteční vysílání z terénu

23. červen 2016

Oblíbený pořad Česko – země neznámá, který už více než dva roky seznamuje posluchače regionálních stanic Českého rozhlasu s turisticky lákavými a zajímavými místy naší země, přichází s novinkou. Poté, co za dobu své existence nabídl ze studia už více než 1400 reportáží, vyráží během prázdninových měsíců za svými posluchači.

Po celý červenec i srpen nabídne každý pátek hodinu živého vysílání přímo z terénu. Vysílací tým projede postupně všemi regiony. Zastaví se na těch nejatraktivnějších místech, aby posluchačům v hodinovém vysílání představil zajímavá turistická místa nebo akce.

Začneme ve světoznámé zoologické zahradě ve Dvoře Králové, kde se projedeme nově otevřeným safari mezi lvy, představíme letošní nový přírůstek, dvě hroší slečny, a budeme hledat odvážlivce, který v neprokousnutelné rukavici pohladí jedovatou mambu černou. Zdali se ho podaří najít, to se dozvíte už v pátek 1. července buď přímo na místě, nebo ve 13.00 hodin z našeho vysílání.

Také další zastávky budou velmi atraktivní. Půjdeme mezi bílé jeleny ve středočeské oboře Žleby, přivoníme ke květu viktorie královské v liberecké botanické zahradě, budeme šplhat na nebezpečná místa vysílače Ještěd, zahrajeme si na dudy na Chodských slavnostech v Domažlicích, budeme svědky přijímání do cechu rybářského na Rybářských slavnostech v jihočeské Třeboni, poplujeme vodním kanálem mezi zámkem a minaretem v Lednicko-valtickém areálu. Připravena jsou i další zajímavá zastavení.

Po celé prázdniny, každý pátek u vás a od vás v živém vysílání s Pavlem Kudrnou a moderátory regionálních stanic Českého rozhlasu. Česko – země neznámá jede v létě za vámi.

autor: pku
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.