Česko 2023 – Nalaďte si s námi budoucnost!

2. listopad 2013

V roce 2023 oslaví Český rozhlas 100. narozeniny. Zkuste s námi odhadnout, jak bude v tomto roce vypadat náš svět. Poslouchejte naše listopadové vysílání věnované budoucnosti a soutěžte o chytré rádio s dotykovým displejem a připojením na internet!

Na vlnách Českého rozhlasu České Budějovice zamíříme do budoucnosti s projektem Česko 2023 v týdnu od 4. do 10. listopadu v celé řadě pravidelných pořadů.

V Dobrém dni z Českých Budějovic uslyšíte ankety, které nám prozradí, jak naši budoucnost vidí děti. V pondělí se jich budeme ptát na budoucnost cestování. V úterý nás bude zajímat, jak za deset let budou vypadat naše pole a co na nich bude růst nebo stát. Ve středu se zeptáme na budoucnost jídla a stravování, ve čtvrtek se na přírodu, v pátek se zaměříme na klimatické změny a v sobotu na kulturu.

Budoucnosti se podívají na zoubek také naše magazíny

Otázka, jak bude vypadat Česko v roce 2023, zazní také v našich magazínech. V pondělním Zdravíčku se Eva Kadlčáková zeptá na budoucnost medicíny z pohledu dnešní vědy profesora Františka Sehnala, ředitele Biologického centra AV ČR v Českých Budějovicích.

Ve čtvrtečním Tam-Tamu se bude Radim Bártů zamýšlet spolu s Milošem Tichým, vedoucím observatoře na Kleti, nad tím, jaké cesty a kam bude člověk ve vesmíru v budoucnu podnikat. Budou existovat vědecké základny na Měsíci nebo pilotované cesty na Mars? Spatří někdy lidstvo mimozemšťany?

V pátečním pořadu Máme rádi zvířata se Katka Hálová zeptá zvěrolékařky Lucie Míkové, jakým směrem se bude ubírat veterinární péče v budoucnosti.

Tentýž den se Ivan Studený v pořadu Kuchařské čarování podívá, jak se mění pohled Čechů na jídelníček, jak nás ve stravování ovlivňují jiné národy a jak by mohla vypadat potravina budoucnosti.

Nedělní Literární matiné se zaměří na literaturu science fiction a v náboženském magazínu Hosana se zeptáme, jak bude vypadat katolická církev za deset let.

Tématu budoucnost se bude věnovat také odpolední živé vysílání Fontána. Každý den pozveme k mikrofonu zajímavého hosta, připravena je také celá řada reportáží, telefonická soutěž „Jak znáte budoucnost?“ anebo četba nejlepších příspěvků z naší literární soutěže pro žáky základních a středních škol s názvem „Cesta do budoucnosti“.

Cena pro soutěžící ankety Česko 2023

Do odhadování budoucnosti se můžete zapojit i na internetu. Tipujte od 4. listopadu na www.cesko2023.cz a vyhrajte chytré rádio budoucnosti s dotykovým displejem a připojením na internet!

autor: Jana Matznerová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka