Cenu diváků na letošním Slavonice Festu vyhrál Boj sněžného pluhu s mafií

7. srpen 2019 05:20

Norský film s názvem Boj sněžného pluhu s mafií získal Cenu diváků na letošním Slavonice Festu. Příběh o muži, který vzal spravedlnost do svých rukou, se promítal v sekci Výběr Jaroslava Róny.

„Jaroslav Róna bude mít obrovskou radost, z jeho sekce ještě žádný film nevyhrál. Režisérem tohoto vítězného filmu je Hans Petter Moland a cena poputuje do Norska. Je to opět keramika z místní keramické dílny,“ řekl ředitel filmového a hudebního festivalu Ondřej Trojan.

Slavonice Fest během pěti dnů nabídl osmdesát filmů. Promítalo se v osmi sálech a jednom letním kině, přišly tisíce diváků.

„Čísla pro nás nejsou mantra, pro nás je důležité, že tu bylo plno a diváci byli spokojení. Asi se ví, že jsme na jaře hodně bojovali s tím, jestli se festival vůbec podaří letos uspořádat, takže to bylo pro nás psychicky poměrně náročné,“ připomněl Ondřej Trojan.

„Jsme rádi, že se to nakonec povedlo, protože vidět tady pak lidi spokojený, to je to, kvůli čemu to vlastně děláme, a to nás vždycky nabije do dalšího ročníku,“ dodal.

Spustit audio

Související