Čeká nás kulturně nabitý víkend: závody koleček, Mig 21, dechová hudba i plavení dřeva

18. červenec 2019 11:05

Hudba nejrůznějších žánrů, folklor i závody zahradních koleček. To všechno přinese nadcházející víkend v jižních Čechách.

Už v pátek začínají dva hudební festivaly. Výstaviště v Českých Budějovicích hostí Létofest. V pátek večer tam vystoupí mimo jiné kapely Mig 21, Mandrage a Mňága a Žďorp, v sobotu pak Aneta Langerová, Wanastovi Vjecy nebo Divokej Bill.

Český Krumlov hostí tradiční Mezinárodní hudební festival. Páteční zahajovací koncert se koná v zámecké zahradě a přiblíží hudbu a tanec na dvoře francouzského panovníka Ludvíka čtrnáctého. V sobotu si posluchači můžou užít moderní gospel v podání amerického uskupení Take 6.

Soběslavský festival Setkání s hudbou nabízí koncerty i mistrovské kurzy

Setkání s hudbou v Soběslavi

Na Setkání s hudbou v Soběslavi zahraje Lobkowitz trio i crossoverové uskupení Bardolino.

V Jindřichově Hradci se v sobotu koná folklorní festival jihočeských národopisných souborů. Začne po poledni vystoupením u kulturního domu Střelnice, poté odtud vyjde průvod a další program je připravený v zadních dvorech minoritského kláštera ve Štítného ulici.

A milovníci dechovky si určitě nenechají po oba víkendové dny ujít jubilejní 25. ročník festivalu Kubešova Soběslav. Zahrají na něm Babouci, Božejáci i Jižani a moderovat bude třeba i Martin Hlaváček, kterého dobře znáte z našeho vysílání.

Kolečka a plavení dřeva

V obci Radobytce na Písecku místní v sobotu pořádají závody kolců neboli zahradních koleček. Na programu jsou hry a zábava pro děti i dospělé, hlavní závod startuje v šest večer.

V obci Čížová na Písecku zase oslaví sto let od založení Sokola, ve sportovním areálu se odehraje několik fotbalových zápasů, včetně utkání staré gardy Sokola Čížová proti českým internacionálům.

Na Šumavě na sobotu připravili slavnosti spolku Svobodný Hiršperk spojené s plavením dřeva na Schwarzenberském plavebním kanálu.

Spustit audio

Související