Budějovicemi duní motory. Majitelé legendárních motocyklů Indian přijeli na největší evropské setkání

10. červen 2023 06:20

Jihočeským krajem v sobotu projede spanilá jízda motocyklů Indian. Několik tisíc strojů završí svou cestu v ulicích historického centra Českých Budějovic a pak přímo na náměstí Přemysla Otakara II. Na jih Čech dorazili motorkáři z celého světa, koná se tu největší evropské setkání majitelů legendárních strojů značky Indian.

Motorkáři z celého světa zamířili na výstaviště v Českých Budějovicích. V sedlech strojů sedí nejen muži, ale také ženy. Pokud jich přijede dost, mohl by dokonce padnout rekord. „Zkusíme tu překonat světový rekord v největším počtu žen, které jedou na motocyklech,“ doufá organizátor Jean-Marie Guyon.

Motorkáři se v Budějovicích zdrží celý víkend, někteří i déle. To je pro turismus v regionu velkým přínosem. „To není jen o tom, že jsou na výstavišti a ucpou město, ale také se zde ubytují, stravují, navštíví atraktivity, něco nakoupí. Do té destinace přináší velké množství peněz,“ vysvětluje Vojen Smíšek z destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko.

Legendární stroje Indian vyjedou o víkendu i na silnice v okolí. Kromě společné sobotní spanilé jízdy vyrazí motorkáři na projížďky po jižních Čechách. „Připravili jsme pro účastníky podklady, kam v jižních Čechách vyrazit, aby to bylo po hezké cestě a aby tam zároveň bylo třeba parkování u restaurace,“ dodává Vojen Smíšek.

Akce by se mohlo zúčastnit několik tisíc jezdců. „Setkání se tu koná potřetí. Máme účastníky z 38 zemí. Minulý rok tu bylo tři a půl tisíce motorek, letos očekáváme, pokud počasí vydrží, přes šest tisíc,“ říká Jean-Marie Guyon.

Závěr sobotní spanilé jízdy motocyklů Indian směřují organizátoři na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Stroje by měly na místo dorazit po dvanácté hodině.

Spustit audio

Související