Budějovice budou mít nové moderní webovky. Ty současné jsou už 13 let staré

22. červen 2019 08:52

Nepřehledné, složité, nepraktické – z řad veřejnosti i odborníků se množí kritika na vzhled webových stránek města České Budějovice.

Najít a vyřídit to, co potřebují, je podle některých uživatelů často problém. Současnou podobu webových stránek města České Budějovice kritizují odborníci i veřejnost. Radnice má plán, jak to změnit.

Současné stránky fungují v takřka nezměněné podobě už 13 let, takže například vůbec nejsou uzpůsobené pro chytré telefony a tablety. Radnice proto začala připravovat změnu tak, aby stránky odpovídaly aktuálním požadavkům.

Budějovická radnice chce obnovit kavárnu na vrcholu Koldomu, obyvatelé jsou proti

Perla, kolektivní dům, takzvaný Koldům na Pražské třídě v Českých Budějovicích

Bruselský styl, elegantní design a umělecká díla v interiéru – tím vším se kdysi chlubila kavárna Perla v Českých Budějovicích. Fungovala v nejvyšším patře kolektivního domu nazývaného Koldům na Pražské třídě.

Při tvorbě nového webu Českých Budějovic by se v první řadě měly určit cílové skupiny uživatelů. Ve městech je to většinou občan, podnikatel, turista a pak také úřad. Právě uživatelský průzkum by měl stát na začátku přípravy podobných webových stránek.

Že jsou aktuální stránky zastaralé, přiznává i náměstek primátora Petr Holický z hnutí ANO. „Radnice se teď snaží co nejdříve web uzpůsobit tak, aby byl použitelný i pro chytré telefony a tablety. Poté chce město jít cestou, kterou navrhují odborníci,“ říká Holický.

Na tvorbě veřejné zakázky se podílí i část opozice. Ještě před jejím vypsáním město provede takzvané předběžné tržní konzultace Vypracování analytické části pro nové webové stránky vyjde podle odhadů na více než jeden milión korun.

Spustit audio

Související