Bruslařská dráha na Lipně nabízí před víkendem téměř 11 kilometrů jízdy mezi Lipnem nad Vltavou a Frymburkem.

23. leden 2009

Okolo půl metru sněhu, všechny lanovky i vleky v provozu a ideální podmínky na svazích nabízejí před víkendem největší skiareály v jihočeské části Šumavy Zadov a Lipno. Upraveny jsou také trasy pro běžkaře v okolí středisek, na zamrzlém lipenském jezeře mohou lidé vyrazit i na bruslařskou dráhu.

Lipenský skiareál nabízí od 40 do 60 centimetrů převážně technického sněhu na sjezdovkách, jezdí i všechny tři čtyřsedačkové lanovky. Velmi dobré podmínky nabízí i zadovské zimní centrum, na Kobyle nyní leží 40 centimetrů a na Nových Hutích okolo 30 centimetrů sněhu. Během týdne také bylo upraveno okolo 40 kilometrů běžených tratí.

Na Zadově se navíc o víkendu konají závody psích spřežení a v neděli se poběží už 60. ročník Stašské patnáctky.

Na sjezdovce Libínské Sedlo u Prachatic se tuto sobotu také uskuteční lyžařské závody, ale pro děti a navíc sranda závod pro rodiče. Podrobnosti od předsedy lyžařského oddílu TJ Libín Prachatice Petra Ludačky: "Závodit se bude na lyžích, snowboardech, igelitových pytlích, bobech i sáňkách. Svah je široký, takže v jeho levé části pojedou boby a sáňky a vpravo lyže a snowboardy. Závody jsou určeny pro děti od dvou do patnácti let, ale není to přesně dáno."

Prezentace malých závodníků začne tuto sobotu na sjezdovce Libínské Sedlo u Prachatic v 8.30, vlastní závody úderem 10. hodiny. Organizátoři připravili na sobotu také sranda závod na igelitových pytlích pro rodiče, které budou k zapůjčení.

autoři: Pavlína Fendeková , Václav Malina
Spustit audio