Bratři Veitovi vytváří hudbu na počítači. A mají úspěch

26. duben 2015

Adam a Vítek Veitovi z Českých Budějovic s nadsázkou říkají, že rádi hrají lidem na nervy. Ačkoliv jsou studovali hru na klavír, tento nástroj u nich v ateliéru nenajdete. Používají totiž počítač, hudbu v něm generovanou nebo sestřihanou a světelnou show.

Na hudební scéně se bratři spolu poprvé objevili v roce 2011. A protože nenašli české vydavatelstvím, které by se věnovalo jejich druhu hudby, tedy remixům a kolážím, nezbylo jim nic jiného, než se začít prosazovat v zahraničí.

Ve stejný rok, kdy začali vystupovat, si jich všimli někteří čeští interpreti a přizvali je ke spolupráci. Díky tomu Adam a Vítek Veitovi například remixovali Cuffiu nebo Paula Gate & Chefa 3000.

Tvorba bratrů se úspěšně šířila kluby a internetovou sítí SoundCloud. Poté je DJ dMit.rym požádal o příspěvek na kompilaci pro respektovaný label Top Billn. Zároveň se jim otevřely dveře k dalším projektům.

Jak to vypadá v ateliéru bratrů a jak se vlastně taková muzika dělá, se dozvíte v záznamu pořadu z cyklu Na prahu, který připravuje Zdeněk Zajíček.

Spustit audio