Betlémské světlo dorazilo z rakouského Lince do jižních Čech

22. prosinec 2009

Už po třiadvacáté doputovalo vánoční světlo, zapálené na místě Kristova narození v Betlémě, do rakouského Lince. Na tradičním slavnostním předání světla lidem dobré vůle, které pořádá veřejnoprávní rakouský rozhlas ORF, nechyběli ani zástupci Českého rozhlasu České Budějovice.

Zástupci skautů, Červeného kříže, církví i veřejné správy z Rakouska, Česka, Německa a Itálie se sešli na slavnosti v budově ORF. Je tradicí, že světlo ze Svaté země přiváží malé dítě, letos ho od třináctiletého školáka Simona Bindera za jižní Čechy převzal Vojtěch Fafl ze Zlivi, který spolu s kamarády zachránil koně, který utekl ze stáje na železniční trať.

Jihočechům bude Betlémské světlo předáno ve středu 23. prosince 2009 v 16.30 v českobudějovické katedrále sv. Mikuláše. Slavnost Betlémského světla z katedrály v Českách Budějovicích bude rovněž Český rozhlas České Budějovice vysílat v přímém přenosu.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autor: Filip Černý
Spustit audio