Banjo Band Ivana Mládka – Do hlavy ne

Původní verze písničky Do hlavy ne už byla natočena v roce 1934, jmenovala se What´s The Reason (I´m Not Pleasin´ You) a nikdo v ní nikoho netloukl.

Dixielandová kapela lehce evokující nedostupnou Ameriku, pohodářská ozvěna českého trempingu - a hlavně: předem nevypočitatelná směs humoru chytrého a svobodně blbého, od slovních hříček v textech až po klukoviny a blbnutí celého ansámblu. To je ve velké zkratce část příběhu muzikantské party, která se dala dohromady okolo vystudovaného ekonoma, milovníka jazzu a zdatného banjisty Ivana Mládka.

Neméně důležitými jsou ale i její nahrávky, které v období 70. a 80. let prakticky bez výjimky zvoní muzikantskou precizností, velikým nadhledem a něčím, co je vzácné i po těch desetiletích, která vzala s sebou unuděnou náladu i kulisy doby – svěžestí a taky originalitou.

A vůbec to nezpochybňuje ani skutečnost, že si "Mládkovci" nezřídka trochu pomohli melodiemi vypůjčenými ze zlatých časů hudby, kterou měli tak rádi (a s nimi i jejich publikum).

V případě písničky Do hlavy ne Banjo Band sáhl po nahrávce z roku 1934, která se původně jmenovala What´s The Reason (I´m Not Pleasin´ You) a nikdo v ní nikoho netloukl. V legraci je ale vše dovoleno. Nebo aspoň ještě donedávna to tak bylo.

Spustit audio