Ani nemoc nevzala Monice Brýdové radost z tvoření

16. červen 2021

Známá českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová vás nechá nahlédnout do svého nynějšího života a prozradí mimo jiné, jak jí v boji s onkologickým onemocněním pomáhají víra, naděje i láska. 

„Je to sice komplikace, ale na kolena se srazit nenechám,“ říká Monika Brýdová. Vinou chemoterapií sice přišla o vlasy, ale pořídila si několik paruk a také vymýšlí nové způsoby vázání turbanů.

Vím, že spousta žen má podobné problémy, a já jim chci ukazovat, že si mohou i tímto způsobem dělat neustále malé radosti,“ dodává s tím, že teď je více doma a má čas na vymýšlení nových doplňků do bytu.

Díky tomu například malé skleničky, které by skončily v odpadu, proměnila v minivázičky pro nejrůznější pokojové květiny. Na designové poličce od kamaráda Radima našly své stálé místo. A na balkóně se zase jako držák na květináče uplatnila stará větev, kterou její přítel Martin natřel.

V pořadu Dámská jízda Monika Brýdová mluvila také o tom, jak ji v těchto časech posiluje víra, naděje a láska. Dále magazín nabízí zalistování knihou Jana Hocka Severní stezka aneb Českem od západu k východu a tipy pro dobrou pohodu.

Spustit audio

Související