Amatérské soutěže se nehrají, vypadá to, že si fotbalisté do Vánoc už do míče nekopnou

26. říjen 2020

Přesto, že se organizovaně nesportuje, na sportovní scéně se toho dělo, až oči přecházely. Sportovní ozvěny nabídnou několik důležitých témat: Dynamo uzdravuje klíčové hráče, dámy trénují na fotbalovém hřišti individuálně a co říkají Jihočeši na zatčení Romana Berbra?

Boží mlýny melou, sice pomalu, ale melou. Pokud někdo něco neudělal, nemá se čeho bát. I když teď je v českém fotbale asi hodně lidí ve stresu.
Tomáš Maruška

Aktuální vydání Sportovních ozvěn s Kamilem Jášou projde křížem krážem jihočeská sportovní témata. Nejdříve nabídneme vyjádření Jihočechů jak vidí kauzu, při které byl zatčen funkcionář Fotbalové asociace České republiky Roman Berbr. Teď už bývalý místopředseda Fotbalové asociace České republiky Roman Berbr čelí obvinění. S ním i další funkcionáři. A v mediálním prostoru byli slyšet také Jihočeši.

Miroslav Šedivý vyslovil to, co si jiní myslí. Poslechněte si, jak uvažuje  místopředseda SK Rudolfov, jen pro doplnění - klub hraje jihočeský krajský přebor:

„Padlo obvinění, toto je potřeba nejdříve prokázat. Nás v nižších soutěžích trápí především to, že stále platí teze z minulých let, že fotbal se nehraje pouze na hřišti. Za celou sezónou stojí práce mnoha lidí, ať už jde o administraci celé sezóny až po přípravu hřiště. Když potom nastupujete do zápasu a ono má být dopředu rozhodnuto, tak je to značně demotivující,“ říká Miroslav Šedivý.

To co říká Miroslav Šedivý z Rudolfova je pravda i vzhledem k tomu, že na trávnících vyrůstá další fotbalová generace:

„My se věnujeme především mládeži. Dětem v podstatě není možné tohle vysvětlit a těm dospívajícím, potažmo dospělým klukům vlastně také ne. Celý fotbal se dlouhodobě potýká s odchodem hráčů. Ti kluci nechtějí svůj čas a svoji energii dávat do něčeho, kde se upřednostňují něčí jiné zájmy, bohužel finanční,“ dodal Miroslav Šedivý.

A teď Tomáš Maruška, dnes už bývalý technický ředitel klubové akademie Dynama České Budějovice, který už před časem veřejně vystoupil proti poměrům ve Fotbalové asociaci České republiky, a proto také před časem oznámil konec ve strukturách asociace a ukončil činnost  i v pozici ředitele akademie Dynama České Budějovice:

„Boží mlýny melou, sice pomalu, ale melou. Pokud někdo něco neudělal, nemá se čeho bát. I když teď je v českém fotbale asi hodně lidí ve stresu.“            

Celé vyjádření činovníků si poslechněte online nebo stáhněte do svých počítačů nebo mobilů k pozdějšímu poslechu. Nabídnou vám ještě pohled do výsledkového servisu, kde se namísto branek, bodů a vteřin podíváme nejprve fotbalisty Dynama České Budějovice. Trenér David Horejš využil nucenou pauzu k tomu, aby zapracoval do sestavy zraněné hráče.

Amatérské soutěže se nehrají, vypadá to, že si fotbalisté do Vánoc už do míče nekopnou. V divizi  D je na prvním místě v tabulce ženský tým Dynama České Budějovice. V šesti zápasech Jihočešky nasbíraly 16 bodů. Mají impozantní skóre 35:4. Druhý tým, Bohemians Praha má o dva body méně. Vypadá to, že rozeběhnout by se mohly extraliga hokeje a Fortuna: liga fotbalu.

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.