4 zdi – to je příjemný folk z Pelhřimova s průzračně melodickými písničkami a dobrými texty

„Unaveni tisícem jiných jmen, dohadováním a přemíláním nesmyslů jsme se vrátili k jednomu z původních návrhů, který využívá název jedné vlastní písně a trochu i reflektuje počet a povahu nás, zúčastněných.“

Tak vysvětluje slovy kapelníka, zpěváka, baskytaristy, kytaristy a autora většiny pro tyto Koncertní ozvěny vybraných písniček Petra Sejka skupina z Pelhřimova 4 zdi svůj název.

4 zdi už mají za sebou devatenáct let existence, do níž patří první snímky natočené ve studiu Jana Friedla ve Vyšším Brodě a pak další dvě kvalitní alba Mezi tebou a mnou a Ve znamení Vah.

Sestava 4 zdí se od počátku příliš neměnila. Vlastně jedinou změnou byl odchod Petra Žižáka, jehož nahradil na postu mandolinisty Daniel Edr. Vedle již zmíněného Petra Sejka kapelu tvoří kytarista Hynek Pavlů a zpěvačka Zuzana Žižáková.

Stylově 4 zdi jednoznačně míří k průzračně melodickému folku s příjemným vícehlasem a vkusnými texty, tedy k Nezmarům, Marien nebo Žalmanovi a spol, jak potvrdí třeba písničky Přesýpací hodiny, Když odcházíš, Kudy jít dál nebo Co měl jsi udělat z vystoupení v cyklu loňských Večerů S v českobudějovickém Divadle U Kapličky.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související