Zeleninový barevný salát s polníčkem

Salát polníček je bohatý zejména na hořčík, nejdůležitější minerál proti stresu a na podporu kondice. Neměli bychom na něj tedy zapomínat při přípravě lehkých jídel. Jeden tip dává Štěpánka Kutišová v pořadu Přírodní lékárna.

Suroviny:
2 hrsti rukoly
2 hrsti polníčku
1 červená paprika
½ žluté papriky
10 cherry rajčat
½ ks salátové okurky
2 vejce natvrdo
6 listů čerstvé bazalky
olivový olej, balzamiko, sůl
případně kozí či čerstvý sýr typu cottage

Zeleninu pečlivě omyjeme, necháme okapat, nakrájíme. Přidáme olivový olej, balzamiko a sůl, se zeleninou pečlivě promícháme.

Přidáme čtvrtky vajec a případně i sýr (nebo potrhanou sušenou šunku). Promícháme s již dochucenou zeleninou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.