Volejbalisté Jihostroje mistrovský titul letos neobhájí

10. duben 2018 14:55

V semifinále extraligy volejbalistů hráči Karlovarska vyhráli v Českých Budějovicích 3:2 na sety. V semifinálové sérii zvítězili 3:0 na zápasy a postupují do finále.

Klíčovým mužem duelu byl univerzál Karlovarska – Filip Rejlek. Chválil ho trenér vítězů Jiří Novák a slova obdivu k soupeři přidal i hráč Jihostroje Martin Kryštof.

Bitva, kterou hráči obou týmů předváděli, byla jen pro silné nervy. Koncovku prvního setu o dva body vyhrálo Karlovarsko. Naprosto stejně, jen v opačném gardu skončil druhý set. Drama postupně gradovalo.

Trenér Karlovarska Jiří Novák chválil svého univerzála Filipa Rejlka. „Určitě nás celou dobu ofenzivně držel, přidal k tomu kvalitní servis, zkušenosti a odhodlání,“ řekl.

Chvála se k Filipu Rejlkovi hrnula ze všech stran. I z té českobudějovické. Doslova poklonu mu vysekl Martin Kryštof, libero v dresu Jihostroje. „Bezpochyby on byl tím rozdílovým hráčem. Jakmile se oni dostali malinko do problémů, tak bylo téměř jisté, že další balón poletí na něj. Tahal je z bryndy, i když my jsme je do žádné bryndy ve dvou zápasech pořádně nedostali, protože jsme vyrobili moc chyb,“ komentoval.

České Budějovice, které loni získaly mistrovský titul, tak letos budou hrát jen o bronz. „Musíme si v tom najít motivaci. Nám nic jiného nezbývá, do téhle doby jsme nesplnili ani jeden cíl v sezóně, který jsme si dali, takže samozřejmě je lepší končit sezónu s medailí na krku, alespoň nějakou,“ dodal Martin Kryštof.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio