V Ledenicích se daří softballu, zdejší ženy vedou v boji o extraligový titul

8. říjen 2018

Ledenice jsou baštou českého softballu. Fotbalové derby v divizi rozhodla rána tři minuty před koncem. Hokejisté Motoru v týdnu odehrají doma dva zápasy. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Hlavním městem českého softballu jsou jihočeské Ledenice. Platí to i v letošní sezoně. Dámy hrají v nejvyšší soutěži o titul, pánové mají medaili.

Dobrou duší celého klubu je Hana Korčáková. „Sezóna je určitě úspěšná, navíc mládež teď přivezla zlatou z mistrovství republiky,“ komentovala.

Ženy aktuálně hrají extraligové finále proti týmu z moravských Kunovic. Za klíčovou hráčku označuje Hana Korčáková nadhazovačku Veroniku Peckovou. Ta na začátku sezóny chyběla kvůli zranění a cestě do zahraničí, teď si ale podle svých slov užívá podzimní část soutěže a play off.

Hrály v kostýmech princezen, ale tvrdě. Svět ženského frisbee představily s nadsázkou

The Princess Cup. České Budějovice hostily mezinárodní turnaj v ženském ultimate frisbee

Sokol 3SB České Budějovice uspořádal mezinárodní turnaj v ultimate frisbee. Prachatice patřily světovému poháru v terénním triatlonu. Dynamo má za sebou generálku s Benešovem. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša

Prozrazují to i bojové barvy na jejím obličeji. „Musíme se připravit na finále v poli i psychicky a tohle nám pomůže. Můžeme čekat, že útok bude silný, ale myslím, že na ně stejně máme a že to zvládneme,“ vysvětlila Veronika Pecková.

Trenér Miroslav Matuna ještě před prvním odpalem připomněl, že ledenické softballistky mají za sebou pár pěkných zápasů. „Celé play off jsme zatím nedostali bod, ale soupeř zahrál pěkně semifinále s těžkým protivníkem, takže určitě to bude zajímavé a musíme prodat, co umíme,“ dodal.

Ledenice v extralize softballu mají v mužích bronz, v ženách ve finále vedou 2:0.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Fotbalisté Dynama České Budějovice ve Fortuna národní lize vyhráli v Sokolově 2:0. Táborsko doma s Prostějovem jen remizovalo 1:1.

V divizi rezerva Táborska prohrála v Berouně 2:4, zápas Čížová – Klatovy skončil 0:2.

A v derby vyhrál v Soběslavi Jindřichův Hradec 3:2. Domácímu Filipu Vaňkovi moc do řeči nebylo. „Je to jak přes kopírák, každý zápas to samé, děláme chyby a z toho dostáváme góly,“ reagoval. Zato jindřichohradecký stoper Michal Völfl jeden gól dal a z vítězství, o kterém se rozhodlo až dvě minuty před koncem, měl velikou radost. „Srovnával jsem na 1:1 po dlouhé době. Teď se mi docela daří, tak myslím, že jsem si to zasloužil,“ dodal.

Fotbalový krajský přebor přinesl tyto výsledky: Dražice – Blatná 4:2, Osek – Čimelice 4:2, Rudolfov – Roudné 1:3, Protivín – Jankov 0:1, Želeč – Katovice 1:3, Třeboň – Olešník 1:2, Hluboká – Lom 2:3 a Milevsko – Český Krumlov 1:1.

V tabulce je první Olešník (22 bodů), druhý Český Krumlov (21 bodů), na třetím místě Lom a Katovice (19 bodů). Poslední jsou s pěti body Čimelice a Protivín.

Kam v týdnu za sportem:

Fanoušci sportu mají opravdu na vybranou. Třeba dva hokejové zápasy Motoru, v úterý doma s Havířovem, ve středu s Litoměřicemi, oba začínají v 17.30 hodin. A fotbalové Dynamo v pátek od 18 hodin přivítá Hradec Králové.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související