Tábor hostil prestižní závod v cyklokrosu, uchází se i o pořádání mistrovství světa v roce 2024

18. listopad 2019

Jihočeské město poskytlo zázemí pro cyklokros světové úrovně. Tabulku krajského fotbalového přeboru vede po podzimní části Olešník. Volejbalistky Madety zvládly utkání. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Cyklokros je v Táboře jedním z nejvýznamnějších sportů, o víkendu se tu uskutečnil závod Světového poháru. U trati nemohl chybět starosta města Štěpán Pavlík. „Já jsem sportovní fanoušek od dětství a sporty jako fotbal, lyžování, lezení po horách jsem vždycky dělal velmi vášnivě,“ vysvětloval.

K Táboru podle něj cyklokros už neodmyslitelně patří. „V posledních letech například náš radní, který jezdí do Beneluxu, říká, že na každé benzínové pumpě nebo jednání s obchodními partnery, jakmile prozradí, odkud je, lidé jasně spojují Tábor s cyklokrosem. Myslím, že i u nás fanoušci už ví, že prestižní podnik tohoto sportu máme tady,“ komentoval.

Čtěte také

Tábor proto také podává oficiální kandidaturu na pořádání mistrovství světa v roce 2024. „Jako člověk, který má zodpovědnost za hospodaření města, k tomu přistupuji opatrně, protože to stojí hodně peněz, poplatky s tím spojené převyšují osm milionů korun. Ale mistrovství už opakovaně v Táboře bylo, má tu tradici a hodí se do areálu Komora. Neméně důležité je, že pořádající agentura má velmi dobré výsledky, je na ní spoleh a dělá městu dobré jméno, tak nakonec zastupitelstvo vyjádřilo souhlas,“ doplnil Štěpán Pavlík.

Světový šampionát za pět let v Táboře by znovu uvítala i hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. „Že se to tu může opakovat, znamená, že tenkrát se to událo dobře. Pro nás je to důkaz o tom, že se dělá v Táboře cyklistika dobře a na mezinárodní úrovni,“ řekla.

Sama hejtmanka bývá pravidelnou návštěvnicí vrcholných závodů. „Já chodím pravidelně a vždycky, protože mám v rodině vášnivé cyklisty. Musím říct, že mě cyklistika opravdu zajímá,“ dodala.

Sportovní ozvěny výsledkově

Volejbalistka Michaela Kroupová

V první lize volejbalistek Madeta České Budějovice porazila Španielku Řepy 3:0. Tentokrát hostující hráčky dokázaly potrápit domácího favorita jen v posledním setu. Utkání zhodnotila Michaela Kroupová, smečařka pražského týmu, která dříve hrávala v Českých Budějovicích. „Neměly jsme dneska moc hráčky, protože odjely na jinou akci. Bylo to pro nás těžší, ale i tak myslím, že jsme si to užily,“ řekla.

Fotbalový Ondrášovka krajský přebor má za sebou podzimní část. Na prvním místě tabulky je s náskokem Olešník. Posledním celkem zůstává Sokol Sezimovo Ústí.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související