Světová premiéra Jana Smigmatora, který má čerstvé zkušenosti z Carnegie Hall, s Tonyou Graves na rozhlasovém koncertu Třeboňských nocturen

7. červenec 2023

„Na Třeboňská nocturna se opravdu už moc těším. Vzpomínám si, jak jsem tam byl před časem s Dashou a orchestrem Felixe Slováčka, a hned potom jsem s manželkou jel do Chorvatska, tak ta vzpomínka má takový dovolenkový nádech. A teď to bude podobné s Rozhlasovým Big Bandem Gustava Broma. Ten koncert bude pro mě také zvláštní v tom, že na pódiu budu poprvé zpívat s Tonyou Graves. Bude to vlastně naše světová premiéra!“

To jsou slova znamenitého českého swingového zpěváka Jana Smigmatora, který na sklonku letošního dubna vystoupil s excelentním kvartetem legendárního Tonyho Benneta a se dvěma českými muzikanty, klavíristou Janem Steinsdörferem a hráčem na hammondky Janem Andrem, v posvátné newyorské Carnegie Hall.

Ano, v pátek 14. července bude nádvoří městského úřadu v Třeboni hostit velmi atraktivní koncert, na jehož pořádání se spojil Český rozhlas České Budějovice s již nepochybně zavedeným hudebním festivalem Třeboňská nocturna.

A jeho dvacátý ročník vedle jiných ozdobí i onen páteční převážně swingový koncert, na který v pořadu pozveme prostřednictvím nahrávek sólistů večera, které doprovodí špičkový Rozhlasový Big Band Gustava Broma s dirigentem Vladem Valovičem, jmenovitě výborné americké zpěvačky bluesového cítění a bývalé výrazné členky populární skupiny Monkey Business Tonyi Graves a skvěle swingujícího zpěváka Jana Smigmatora.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související