Postupem se budu zabývat až po třicátém kole, říká trenér fotbalistů Táborska

13. leden 2020

Fotbalisté Táborska v přípravném zápase ve Voticích porazili béčko pražské Dukly, naopak hráči budějovického Dynama neuspěli. Hokejista Pavel Pýcha se stal historickým rekordmanem. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Přípravné zápasy odehrály nejlepší jihočeské fotbalové kluby. Dynamo České Budějovice nastoupilo proti Žižkovu, Táborsko ve Voticích proti pražské Dukle.

Utkání FC MAS Táborsko – Dukla Praha skončilo výhrou Jihočechů 3:2. „Dali jsme příležitost úplně všem hráčům, čemuž odpovídala místy nekompaktnost. Tyhle nedokonalosti nemám moc rád už na začátku, ale ten zápas měl tempo, byl zajímavý,“ komentoval trenér Táborska Miloslav Brožek.

„Hřiště není úplně ideální, ale to nás bude čekat i v soutěži, takže jsem rád, že jsme to tady odehráli. O některých hráčích jsem si udělal obrázek, jak s nimi postupovat dál,“ dodal.

Čtěte také

O ambicích na postup do první ligy nechce trenér mluvit. „Já neslýchám nic jiného než postup, ale to vůbec nepřipadá v úvahu. Postup je půl roku je daleko a my se připravujeme na každý zápas, je pro nás rozhodující sestavit teď konkurenceschopný tým v soutěži. Postupem se budu zabývat teprve po třicátém kole, tam je ještě baráž. Do té doby se tím zabývat nechci a zatím nikam nepostupujeme,“ řekl.

Velké změny v týmu neplánuje. „Za půl roku jsme vybudovali tým prakticky z ničeho a já ho rozhodně nechci rozpustit. Měli bychom si uvědomit, že nemůžeme tvořit celý tým každý půlrok,“ připomněl.

„Máme tým, který je konkurenceschopný, velmi mladý, a kdybychom okamžitě všechny hráče, co mají potenciál, pouštěli pryč, tak bychom neudělali dobře. Je těžké dobré hráče sehnat, já jsem využil maximálně své zkušenosti a konexe. Budeme hodně zvažovat, koho bychom pustili, protože pak bychom neměli šanci pravidelně vyhrávat, kdybychom uvolnili několik hráčů ze základní sestavy,“ doplnil.

Sportovní ozvěny výsledkově

První letošní utkání se vůbec nepovedlo fotbalistům Dynama České Budějovice. Prohra se Žižkovem 1:7 je na pováženou. „My jsme v těžkém týdnu, hodně běháme, hodně makáme, takže ono se to zrcadlově projevuje. Je to tréninkový zápas, chceme to hlavně dobře odběhat, zamakat si, a to je asi tak všechno,“ hodnotil útočník Ivan Schranz

Motor České Budějovice ve druhé nejvyšší hokejové soutěži přivítal Litoměřice. Výsledek byl 5:4, domácí zvládli obrat z 0:3. Svůj 45. kanadský bod zaznamenal obránce Pavel Pýcha, stal se tak na svém postu historickým rekordmanem. „Snažím se pořád nějak posouvat a hrát co nejlépe, že to tahle vyšlo bodově, jsem rád,“ reagoval.

V tabulce Chance ligy je budějovický tým na prvním místě, svěřenci trenéra Václava Prospala už překonali stobodovou hranici. V čele mají se 102 body před druhým Chomutovem sedmadvacetibodový náskok.

 

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související