Podzimní ovoce v kulinářské souhře s masem
Recepty z jablek, hrušek či švestek a jejich kombinace s masem. Spojení sladkých plodin se slanými surovinami je tématem Kuchařského čarování Petra Stupky.
Související
-
Co z jablek a hrušek kromě štrúdlu? Opijte je, osmažte nebo spojte s karamelem
Kulinář Petr Stupka v Kuchařském čarování poradil, jak naložit s plody, kterých často máme ze zahrádky přebytek. Zkuste opilé hrušky, jablíčka v karamelu a smažené ovoce.
-
Jáhlová kaše se švestkami
Mezi skvělé plody podzimu patří švestky a jablka. Pokud je spojíte s jáhlami, vytvoříte chutnou a zdravou snídani. Recept na jáhlovou kaši nabízí výživová poradkyně.
-
Kapr v houbové remuládě
K podzimu patří výlovy, a tak se určitě hodí připravit nějaké rybí jídlo. Kulinář Petr Stupka, autor pořadu Kuchařské čarování, nabízí recept na kapra v houbové remuládě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.