Otevřený hokejový trénink pobavil fanoušky českobudějovického Motoru

26. srpen 2019

Motor připravil otevřený trénink pro fanoušky. Pod Lipnem se vařila voda, v peřejích závodili slalomáři. Malí fotbalisté na konci prázdnin mlsají dobroty. Náplň Sportovních ozvěn je před koncem prázdnin nabitá.

Nejprve vás zveme přímo na trénink Motoru České Budějovice. Vedení klubu připravilo otevřený hodinku s fanoušky. Slyšet byly pokyny trenérů a také ohlasy příznivců, kteří na ranní tréninkovou show dorazili.

Fanoušci českobudějovického Motoru byli především zvědaví, jak se hokejisté připravují a trénují. „Chodíme především na zápasy a nevidíme zákulisí,“ prozrazuje jeden z nich. Otevřený trénink pro fanoušky se jim líbí. „Je to zajímavá věc, fanoušci jsou také součástí týmu. Jsme pomyslný šestý hráč,“ dodává.

Prozatímní příprava podle reakcí fanoušků vypadá dobře: „Byli jsme na šech přípravných zápasech. Uvidíme, jaká bude skutečnost.“

Letošní sezóna bude od předchozích odlišná. Nebude se hrát baráž a vítěz první ligy postoupí přímo do nejvyšší soutěže. Podle fanoušků bude největším soupeřem Motoru v letošním ročníku tradičně Dukla Jihlava a přáli by si, aby vše skončilo vítězstvím.

Zemřel rozhlasový komentátor Ludvík Mühlstein

Čtěte také

Ve čtvrtek se naposledy vydáme za Ludvíkem Mühlsteinem, se kterým se rodina a přátelé rozloučí ve 14 hodin u svaté Otýlie. Legendární komentátor sportovních přenosů se v 87 letech vydal na cestu do rozhlasáckého nebe.

Jihočeské sportovní legendy jako třeba fotbalista Zdeněk Čadek nebo hokejista Miroslav Dvořák, tak mají mezi sebou velikou novinářskou osobnost. Tak díky za vše, co jste nám u rozhlasového mikrofonu v průběhu předchozích třiceti let předával.

V peřejích pod Lipnem závodili slalomáři

Pod Lipnem se také jelo mistrovství České republiky ve slalomu na divoké vodě. Zlato vylovili Tunka, Vojtová, Lhota a Fišerová. Singkanoistka Tereza Fišerová po svém triumfu vyprávěla: „Můj čas byl dostatečně rychlý na to, abych zvítězila. Jsem hrozně šťastná a hrozně mě to těší.“ A nejlepší kajakář Ondřej Tunka dodal: „Kombinace 5-6 byla nebezpečná. Neměl jsem to úplně pod kontrolou, ale vyšlo mi to výborně. Jelo se mi dobře, byla to kvalitní jízda a jsem spokojený.“

Závod pozorně ze břehu sledovala také olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová. „Jsem nadšená atmosférou, je krásné počasí. S kýmkoli mluvím, každý se těší na tuto akci, která je jen jednou ročně. Mají to tu všichni rádi, je to fenomén.“

Sportovní ozvěny výsledkově

Dynamo České Budějovice v Mladé Boleslavi prohrálo 2:4, jde o další nepříjemnou prohru v soutěži, tím spíš, že Jihočeši těsně před koncem prvního poločasu 2:0 vedli.  A z Ondráškovka krajského přeboru dnes vybíráme jeden výsledek. Olešník potvrdil kvalitu i v Českém Krumlově, kde vyhrál 2:0. Góly dávali Grobára a Pecka, podle oficiální informace dorazili na zápas 184 diváci.

Tabulku jsme tentokrát vybrali z českobudějovického regionu. Fotbalový okresní přebor nabízí zajímavé bitvy ve všech okresech. V tom českobudějovickém jsou po dvou zápasech včele čtyři šestibodové týmy. Olešník, Borek, Srubec a Zliv. Nejlépe je na tom rezerva z Olešníku. Její skóre 8:3 je impozantní. Naopak na první bodový zisk stále čekají tři celky Borovany, Žabovřesky a béčko Hluboké. To ve dvou zápasech nevstřelilo ani gól, sem už jich ale dostalo.

Výsledkový servis zakončíme nahlédnutím pod pokličku do kuchyně Pavly Novákové, která se v průběhu prázdnin starala o malé fotbalisty. Mají prý rádi nejrůznější sušenky. „Nebo linecké koláčky. Když podají dobrý výkon, tak jim to trenéři dovolí,“ dodává s úsměvem. „K obědu mají rádi polévku - vývar s nudličkami a pak rajsou a těstoviny,“ prozradila Pavla Nováková, na co se mladým fotbalistům sbíhají sliny.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.