O knihách a festivalu Tabook živě v sobotním vysílání Českého rozhlasu

25. září 2015

Tereza Horváthová a Lenka Vocílková, organizátorky knižního festivalu Tabook v Táboře, vystoupily živě v sobotu 26. září ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice. Přijaly pozvání do mimořádného víkendového dílu pořadu Odpolední host. Moderovala Eva Kadlčáková.

Tabook se v Táboře uskuteční již počtvrté. Tentokrát přivítá kolem 70 nakladatelů z Čech i zahraničí. Akce se konají především v Sýpce Kotnov, ale také na dalších místech Starého Města.

Festival zahájí ve čtvrtek 1. října v 18 hodin v Baobab dílně Karol Sidon autorským čtením z dosud nevydané knihy Malý pan Talisman. Poté se představí literární historik a kritik Martin C. Putna, a to literárně i hudebně. V rámci tématu Jiné Rusko pohovoří o knize Z obrazů kulturních dějin ruské religiozity. Na jeho vystoupení naváže početná ruská výprava v pestrém složení: básníci, filozof, nakladatel, knihkupec a zástupce šéfredaktora opozičního deníku. Bude se debatovat o krizi ruské kultury a politiky – jedinečná příležitost zažít Rusko, jak ho opravdu neznáte.

Tabook potrvá až do soboty 3. října večer. Návštěvníky čekají přednášky, besedy, debaty, autorská čtení, dětské akce, divadlo, hudba, výstavy či dílny. Vstup na festival je volný.

Plakát festivalu Tabook 2015
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.