Na českobudějovický magistrát se lze objednat přes internet

28. březen 2008

Objednat se na úřad přes internet. Zájemci o nový pas, občanský průkaz nebo o přepis auta mohou této služby využívat od tohoto týdne i na českobudějovickém magistrátu. Na webových stránkách města www.c-budejovice.cz si vyberou požadovanou agendu, datum a čas a úředníci u přepážek je pak vyřídí přednostně.

Podle Pavla Panocha z odboru informačních a komunikačních technologií magistrátu by lidé neměli při příchodu na úřad zapomenout čtyřmístný identifikační kód, který by si měli opsat už při objednávání u počítače: "V budově úřadu se na dotykové tiskárně stiskne tlačítko Klienti objednaní z internetu, objeví se klávesnice, na které se zadá PIN a po potvrzení systém vydá lístek a zařadí klienta do fronty."

Lístek, který zájemcům o vyhotovení pasu, řidičského průkazu nebo o přepis vozidla, zajistí přednostní odbavení u přepážky agend českobudějovického magistrátu, by si měli lidé vyzvedávat včas. K tomu Pavel Panoch z odboru informačních a komunikačních technologií uvedl: "Lístek lze vyzvednout 15 minut před a 10 minut po sjednané době objednávky. V tomto 25 minutovém intervalu lze lístek vyzvednout, mimo něj systém lístek nevydá, protože PIN nezná."

Termín vyřizování své žádosti v českobudějovickém magistrátu si mohou lidé po internetu sjednat až dva měsíce předem, ale mimo evidence motorových vozidel. Tam je lhůta sedmidenní.

Přepážky evidence obyvatel a ohlašovny pobytu jsou v historické budově radnice, cestovní doklady, občanské a řidičské průkazy pak v Jeronýmově ulici. Evidence motorových vozidel je v ulici Kněžská.Tam ale dnes nechoďte, v celé republice nebudou tato oddělení fungovat kvůli aktualizaci softwaru.

autor: čro čb
Spustit audio