Mobilní zdravotnický tým nabízí očkování ve firmách i obcích. Zájem je podle lékaře až překvapivě velký

16. srpen 2021 10:51

Mobilní zdravotnický tým vyrazil do firem na Strakonicku. Možnosti nechat naočkovat zaměstnance proti covidu přímo na pracovišti využily už první dvě společnosti. Zdravotníci zamířili i do malé vesnice Nišovice.

Lékař Michal Pelíšek před vlastním očkováním konzultuje s každým zaměstnancem jeho zdravotní stav a poskytne mu základní informace k vakcíně.

Možnosti nechat se naočkovat přímo na pracovišti využily téměř čtyři desítky zaměstnanců. Byl mezi nimi i pan Jiří. „Je to lepší než někam dojíždět a objednávat se přes internet. Je to pohodlnější a rychlé,“ pochvaloval si.

Firma zároveň umožnila vakcinaci i rodinným příslušníkům zaměstnanců nebo obyvatelům Nišovic. Podle manažera firmy Michala Žáka dostali očkovaní zaměstnanci jako motivační bonus jeden den placeného volna. „Jsme tady na vesnici daleko od města, tak jsme chtěli očkování přinést sem, usnadnit lidem cestu a hlavně usnadnit i práci s registrací,“ vysvětlil.

Čtěte také

Očkování ve firmách je jedním ze způsobů, jak ještě zvýšit proočkovanost obyvatelstva proti covidu-19. Mobilní očkovací tým nabízí své služby nejen firmám ale i obcím.

Zájem je podle lékaře Michala Pelíška až nečekaně velký. „Mám z toho fakt radost, v očkovacím centru aplikujeme vakcíny od 11. února a člověk by si myslel, že ten, kdo chtěl, už naočkován je. Ale není tomu tak, jak vidíme. Když se ptáme lidí, mnozí říkají, že se rozhodli až teď, když viděli své kolegy,“ popsal.

Vysoký zájem o očkování mobilním týmem si zdravotníci vysvětlují i tím, že se lidé nemusí nikde registrovat. Stačí jim přijít s občanským průkazem a kartičkou zdravotní pojišťovny.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související