Maso nadivoko s jalovcem

Koření jalovec je proslavené svým pozitivním účinkem na močovou soustavu a velké uplatnění má v léčbě kloubů a páteře. V kuchyni najde uplatnění v kombinaci s masem. Jeden ze svých receptů prozradila odborná garantka pořadu Přírodní lékárna Štěpánka Kutišová.

Suroviny:
libovolný druh masa (například králík, krůta)
cibule
sůl
hraška na zahuštění
vývar na omáčku
bobkový list
celý pepř
nové koření
jalovec
hřebíček
zázvor
tymián
muškátový oříšek

Na oleji zpěníme cibulku. Mezitím si koření kromě bobkového listu rozdrtíme v hmoždíři. Na cibulce necháme zatáhnout maso, přidáme koření, aby rozvolnilo vůni.

Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Poslední půlhodinu varu přidáme hrašku rozmíchanou v trošce vody, abychom omáčku zahustili.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.