Lidé v Ústecké ulici v Táboře stále čekají, až se podaří vyřešit problém s dopravou

30. leden 2020 08:10

Čtvrt roku už uplynulo od jednání táborských radních o neutěšené dopravní situaci v Ústecké ulici. Podnětem byla petice sedmi desítek obyvatel, kteří mají obavy hlavně o bezpečnost svých dětí. Rada města dala místním za pravdu, ale na nápravu lidé zatím marně čekají.

„Z mého pohledu se nic moc nezměnilo. Vím, že není jednoduché řešit tuhle situaci, ale alespoň ty retardéry, na které jsem se těšila, tu mohly být,“ říká Kateřina Petříková, jedna z těch, kdo podepsali petici za regulaci dopravy v Ústecké ulici.

Souhlasí s ní sousedka Jana Bílková. „Pořád dokola se řeší stejné věci, že tu jsou dvě možnosti, a to zjednosměrnění a obytná zóna, to víme už čtvrt roku. Bohužel za tu dobu jsme se neposunuli vůbec nikam,“ reaguje.

Osobně by uvítala zavedení obytné zóny. „Kvůli bezpečnosti, sníží se rychlost a zlepší se parkování. Ale pokud se s jednosměrkou bude ruku v ruce řešit také parkování, tak proč ne,“ dodává.

Čtěte také

Město slíbilo na místě zvýšený dohled městské policie. „Jsou tu, občas tu stojí, ale nepřipadá mi, že by to mělo na snížení provozu nějaký vliv,“ popisuje Kateřina Petříková.

Lidé na radnici o neutěšené situaci v Ústecké ulici ví a podle místostarostky Michaely Petrové problém chtějí řešit. „Ta ulice je opravdu problematická, řešení nemůže být hned. My tu máme projekt na obytnou zónu, ale než se pustíme do zásahu, chtěla bych ty lidi nejdříve informovat,“ uvádí.

Město má návrh na obytnou zónu v Ústecké ulici zpracovaný už několik let. Teď ho chce aktualizovat a pak na veřejné besedě probrat s obyvateli.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související