Kreslenými vtipy upozorňuje jihočeská policie na největší nešvary na silnicích

2. říjen 2019 10:13

S humorem a nadsázkou jdou do boje s nehodovostí jihočeští dopravní policisté. Představili novou kampaň, na které spolupracovali s kreslířem Petrem Urbanem. Zacílit má hlavně na účastníky provozu starší 18 let.

Bezpečnostní kampani popřála hodně štěstí i Ludmila Koudelková, která na slavnostním představení zastupovala rodinu kreslíře Petra Urbana, autora kreslených vtipů s Rudou Pivrncem.

Stejně propracované jsou i kresby pro dopravní policii. „Už v nich listuji pomalu měsíc, co je mám, a pořád v těch obrázcích nacházím něco nového. Opravdu nestačí si je prohlédnout jen jednou. Pan Urban je neskutečný mistr detailu,“ komentuje šéf jihočeské dopravní policie Lubomír Veselý.

„Když jsem viděl třeba slimáka s reflexní páskou, řekl jsem si, že už to lepší být nemohlo. Vím, že to někdo třeba nemusí přijmout, ale myslím si, že proti smíchu, proti zábavě snad nikdo nemůže říct půl slova,“ dodal k netradiční formě kampaně.

Čtěte také

Celkem deset kreslených vtipů upozorňuje na největší nešvary, mezi které podle krajského koordinátora Besipu Václava Kováře patří například nedodržování bezpečné vzdálenosti. „Tam vzniká značný počet dopravních nehod. I když tyto nehody nebývají ty nejfatálnější, dochází ke zraněním a poměrně velkým škodám,“ připomíná.

Humorné obrázky, které upozorňují účastníky provozu na nebezpečné situace v dopravě, uvidí řidiči na sociálních sítích, v čekárnách lékařů i v městské hromadné dopravě.

V případě, že vzbudí mezi řidiči zájem, chce dopravní policie společně s kreslířem Petrem Urbanem připravit další bezpečnostní desatera, například pro chodce nebo cyklisty.

Spustit audio

Související