Jihostroj nabídl spolupráci handicapovaným, sedící volejbalisté už měli první trénink

11. listopad 2019

Sedící volejbalisté začali hrát pod hlavičkou českobudějovického Jihostroje. Fotbalisté Dynama si v první lize připsali páté vítězství v řadě. Ve Vidově se jel netradiční cyklokros. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Českobudějovický volejbalový klub Jihostroj se rozhodl podat pomocnou ruku lidem s handicapem a nabídl jim možnost sportovat. Sedící volejbalisté už měli dokonce první trénink.

Hru vsedě si vyzkoušel i manažer Jihostroje Robert Mifka. „Je to strašně náročné, člověk se soustředí na ty ruce a nedojde mu, že musí také trochu hýbnout zadkem, aby se pod ten míč dostal,“ popisoval.

Jihostroj jako úspěšný klub má podle něj ambice i v tomto sportovním odvětví. „Jsem moc rád, že se to podařilo rozhýbat, že se tady kluci a holky budou scházet, a věřím, že do budoucna se ta soutěž v republice rozšíří a budou divoké boje,“ komentoval.

Čtěte také

Všechny zájemce, kteří mají nějaký handicap a chtěli by si vyzkoušet volejbal pod hlavičkou Jihostroje, Robert Mifka vyzývá, aby se se ozvali klubu, který pak zprostředkujeme možnost zahrát si a trénovat.

Na prvním tréninku v Českých Budějovicích byla i trenérka pražského týmu a zároveň české reprezentace Kristýna Kůtová. „Je to super věc, jsem ráda, že se tu trénink koná a že konečně bude další tým v republice,“ dodala.

Sportovní ozvěny výsledkově

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice v Ústí nad Labem vyhráli 3:0. V tabulce jsou druzí, na první Karlovarsko ztrácí dva body.

Fotbalisté Dynama České Budějovice ve Fortuna lize porazili Slovácko 2:0. Jihočeši tak zvítězili už popáté za sebou.

Ve Vidově u Českých Budějovic se jel netradiční cyklokros. Pořadatelem byl Petr Dvořák. „Chtěli jsme udělat tady v místě mého bydliště hezký cyklokros. Je tu fantastický areál, to zázemí je hodně vyhovující,“ vysvětlil. Hlavním závodem byla exhibice Emila Hekeleho, nejmladší vítězkou ze všech byla teprve dvouletá Matylda Nováková.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související