Inspirace z italské kuchyně

9. listopad 2021

Recepty a kulinářské tipy vycházející z jídelníčku italského národa nabízí ve svém pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Pravé italské risotto s krevetou

    Když jede kuchař Petr Stupka na dovolenou, vždy tam i vaří. Stačí nakoupit místní suroviny a dobrota je na stole. Přivezl tak inspiraci třeba na pravé italské rizoto.

  • Italský sekaný řízek se sýrem

    V originále se tento sekaný řízek připravuje z telecího masa, ale můžete snadno použít maso kuřecí nebo ještě lépe krůtí. Dále v Itálii pochopitelně používají parmazán.

  • Bramborové gnocchi

    Malé noky se připravují z bramborového těsta uhněteného z vařených brambor, hladké mouky, soli. O svůj osvědčený recept se podělil autor Kuchařského čarování Petr Stupka.