Hokejistům Motoru začaly přípravné zápasy, hráči bojují o místo v sestavě

12. srpen 2019

Českobudějovičtí hokejisté poměřili v Milevsku síly s extraligovým týmem. Fotbalové Dynamo bojovalo neúspěšně o body v Příbrami. Netolice zažily dostihy. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Hokejový Motor je v plné přípravě na novou sezónu. V Milevsku prohrál v tréninkovém utkání s extraligovou Plzní 1:2. Útulný stadion v jihočeském městečku se zaplnil a nechyběly ani hvězdy nejen jihočeského hokeje.

Na zápas byl zvědavý také člen vedení Motoru a bývalý hráč NHL Aleš Kotalík. Podle něj hráči v každém zápase bojují o sestavu. „Přišla spousta kluků, ten kádr je nabitý a bojuje se o místa. Trenéři to mají trochu složitější v tom, že budou chtít všechny hráče vidět. Hraje se nejen o místa v sestavě, ale i pozice v tom týmu,“ komentoval.

Čtěte také

Říká se, že v přípravě nejde tolik o výsledek. Jenomže to nechce slyšet žádný trenér, a vůbec ne Václav Prospal. „Vašek určitě není takový trenér. Budeme chtít vyhrát každý zápas. To, že se kluci potřebují ukázat, slibuje i velké nasazení a já věřím, že zápasů zvládneme co nejvíc, aby nás to připravilo nejen herně, ale i psychicky do začátku sezóny,“ dodal Aleš Kotalík.

Už v pondělí se Motor utká s Irtyš Pavlodar a čekají ho i další zahraniční soupeři. „Je to mezinárodní konfrontace a je lepší, když hrajeme s týmy, se kterými se nepotkáváme celý rok. Můžeme si ověřit zase jinou konfrontaci,“ řekl Aleš Kotalík.

Sportovní ozvěny výsledkově

Fotbalové Dynamo České Budějovice nastoupilo k prvoligovému utkání v Příbrami. Jenomže zápas se Jihočechům vůbec nepovedl a prohráli 0:2. Jindřich Staněk připustil, že na druhém gólu měl společně se stoperem Pavlem Novákem svůj díl viny. „My jsme se nedomluvili, chyba byla od nás obou. To se nesmí stávat. Když prohráváte dva nula o poločase, tak většinou je to problém, a to rozhodlo. První poločas byl určitě nejhorší, co jsme odehráli, a kvůli tomu nic nevezeme,“ popsal.

Čtěte také

Z fotbalového krajského přeboru vybíráme zápas Rudolfov – Sokol Sezimovo Ústí. Výhru domácích 2:0 odstartoval prvním gólem Jan Kovačičín. A po utkání si pochvaloval spolupráci s Radimem Pouzarem. „Dostal jsem balon u lajny, pouze jsme si tam vyměnili jednou balon a navedl jsem to na prostředek. Bylo to šťastně, gólman to vyrazil ještě do tyčky, ale potom už to šlo do brány,“ vyprávěl.

Dostihy zažila dráha v Netolicích, kde se jela Velká netolická. 55. ročník vyhrál Gejzír s jezdcem Michalem Kubíkem. Ředitel závodu Karel Kučera, mimochodem čtyřnásobný vítěz, si pochvaloval podmínky. „To víte poprchávalo, ale dneska to prostě přestalo, dráha ideální, každý si to chválil,“ usmíval se.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související