Doma musíme naplno bodovat, říká brankář Dynama před prvním zápasem v nejvyšší soutěži

10. červenec 2019 14:34

Fotbalisté Dynama České Budějovice vstoupí do Fortuna ligy jako nováček soutěže v neděli v půl páté. Prvním soupeřem Jihočechů bude Opava.

Nejvíc zkušeností v černobílém dresu Dynama nasbíral šestatřicetiletý brankář Zdeněk Křížek. S fotbalem sice začínal ve Strakonicích, ale jeho kroky brzy vedly do Českých Budějovic. Poprvé oblékl dres Dynama před jedenadvaceti roky.

Zdeněk Křížek zažil v Dynamu sestupy i postupy. Zkušeným pohledem vnímá fakt, že Dynamo čeká v první utkání v domácím prostředí Opava: „Je to přijatelný los, Opava je srovnatelný soupeř. Jestli chceme v lize hrát důstojnou roli, tak musíme doma naplno bodovat, protože ten los je potom těžký.“

Dynamo ladí formu i kádr do nejvyšší soutěže. Všichni chtějí Sivoka

Do přípravy SK Dynama se zapojil i záložník Tomáš Sivok a na pozici trénujícho trenéra také golman Jaroslav Drobný,který asistuje Pavlu Průšovi

Dynamo České Budějovice zvítězilo nad českým mistrem Slávií. Jihočeši si k přípravě odskočili do Čelákovic a porazili Slavii 2:0.

Sebevědomí nováčkovi z  Českých Budějovic nechybí. O úroveň výš ho posunula i výhra v přípravě nad Slavií Praha. Faktem je, že Jihočeši mají opavskou hru nastudovanou do sebemenších detailů.

Ve druhé nejvyšší soutěži hráči  Dynama a vlastně i fanoušci zvykli na tříbodová vítězství. Nastřádali jich ve třiceti kolech celkem třiadvacet.

„V té první lize to bude něco docela jiného, čekají nás úplně jiní soupeři. Máme ale velká očekávání, v týmu jsou mladí ambiciózní kluci i zkušení hráči. Doufám, že do ligy vstoupíme dobře a budeme v ní hrát důstojnou roli,“ dodal Křížek.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související