Dechovky zpestří posvícenskou zábavu nebo slavnosti plodů, konají se i setkání heligonkářů

21. říjen 2021

Dechová kapela Moravanka letos ukončí svou činnost. Ještě odehraje jedenáct koncertů. V jižních Čechách vystoupí naposledy v Táboře, a to v pondělí 29. listopadu. V táborském divadle bude hostem Muzikantů z jižních Čech, kteří pozvali i zpěváka Josefa Zímu a konferenciéra Aleše Cibulku. Do té doby ale můžete ještě vyrazit i na jiné dechovkové akce.

Ve Svinech u Veselí nad Lužnicí se v sobotu 23. října bude konat tradiční posvícenská zábava, na které od 20 hodin bude vyhrávat jihočeská dechovka Rytířanka Petra Vondrušky.

Babouci ve stejný den pojedou do Věžovaté Pláně u Kaplice a na tradiční taneční zábavě spustí už v 16 hodin.

Desátý ročník Setkání heligonkářů a přátel lidové hudby se uskuteční v sobotu v Rychnově u Nových Hradů. V místním společenském sále se začne vyhrávat a zpívat ve 14 hodin.

Ve Hvožďanech – na rozhraní jižních, středních a západních Čech – se taktéž v sobotu bude konat 22. festival Třemšínská heligonka. Zde bude začátek v 15 hodin.

Doubravanku čeká v sobotu dvoják, jak se mezi muzikanty říká. Nejprve od 9 hodin zahraje na Slavnostech plodů v Chelčicích. Pak se přemístí do Branic u Milevska a v místním kulturním domě začne svým umem těšit návštěvníky ve 14 hodin.

Chcete-li se setkat se třemi dechovkami na jednom místě, udělejte si v neděli výlet mimo náš kraj – do Skutče v okrese Chrudim. V místním kulturním domě budou od 11 hodin vyhrávat na Dni s dechovkou místní Šeucouská muzika, Kunštátská kapela a Havlíčkobrodská 12.

Několik tipů, kam se vypravit za dechovkou nebo heligonkami, nabízí pořad Dechovkovinky. Uslyšíte i pěknou novinku.

Spustit audio

Související