Cyklokrosařka Kateřina Nash, která žije v USA, přijela v předvánočním čase za rodiči do Prachatic

21. prosinec 2019 12:14

Peníze, které vydělala v závodě světového poháru v cyklokrosu, poslala Kateřina Nash dětem. Jihočeška, která žije ve Spojených státech amerických, tráví letošní Vánoce u rodičů v Prachaticích.  

Prize money, které jí patří za osmnácté místo v závodě světového poháru v cyklokrosu v Táboře, poslala dětem. „Řekla jsem, ať to dají buď dobrovolníkům na pivo v době předvánoční, nebo ať to použijí na mládež,“ dodala.

Důvod, proč poslala finanční částku do Tábora, je docela srozumitelný. Jihočeška se při závodě cítila mezi fanoušky jako doma, i když po náročném přeletu přes oceán byla během závodu unavená.

„Je to čím dál tím náročnější a člověk musí kombinovat tak, že přiletí na poslední chvíli. Já si ale Tábor vždycky užiji, tam člověk nemůže koukat jenom na ten závěrečný výsledek. To by si kariéru neužil vůbec, protože těch horších výsledků je většinou víc než těch lepších,“ komentovala.

Čtěte také

Úplně pravda to právě u Kateřiny Nash není. Ve sbírce má třeba medaili z juniorského mistrovství světa v běžeckém lyžování, na světovém šampionátu v cyklokrosu vybojovala dvakrát bronz, celkem pětkrát startovala na olympijských hrách – na dvou zimních a třech letních.

Ale Tábor je pro ni prostě srdeční záležitostí. „Prostředí v Táboře bylo opět nádherné, zdálo se mi, že tam bylo letos opravdu hodně diváků,“ doplnila vedoucí žena celkového pořadí světového poháru v cyklokrosu.

Teď končí svůj pobyt v Evropě, kde odjela tři závody světového poháru a vyhrála v domácím Toi Toi Cupu. Vánoční svátky ještě prožije u rodičů, ale pak už ji čeká přesun do Kalifornie, kde trvale žije.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související