Budějovická ulice v Táboře je kvůli rekonstrukci neprůjezdná, dopravu to teď ale zásadně neovlivňuje

8. duben 2020 11:31

Bez ohledu na koronavirovou nákazu začala tento týden v Táboře další etapa rekonstrukce Budějovické ulice. Stavební práce potrvají až do října, město za ně zaplatí 35 milionů korun.

Po Budějovické ulici obvykle denně projede 15 tisíc aut. Teď je kvůli stavbě z obou směrů zavřená. Řada řidičů ale nesleduje dopravní značení a vjíždí do slepé ulice.

Jinak je však vidět, že tentokrát se úplná uzavírka Budějovické ulice na plynulosti dopravy ve městě nijak zásadně neprojevila. „Teď je to takové volnější, možná je to tím omezením, že jezdí málo aut,“ komentuje obyvatel města Miroslav Puklický.

Rekonstrukce navazuje na předchozí dvě etapy, kdy se opravovaly jiné části Budějovické ulice. Jedna z hlavních silnic ve městě je teď podle starosty Štěpána Pavlíka neprůjezdná nejen pro běžný provoz, ale i pro hasiče, záchranku nebo autobusy MHD.

Čtěte také

„Je z ní slepá ulice z obou stran a všechny linky jezdí v objízdných trasách úplně jinudy, stejně jako osobní doprava. Tím, že život ve městě utichl, lidé městskou hromadnou dopravu využívají méně, jezdí se podle prázdninového řádu, tak to zatím probíhá asi hladce. Nikde žádné zácpy, třecí plochy, nouzový režim utlumil provoz v ulicích obecně,“ popisuje.

Možností, jak objet uzavřenou Budějovickou ulici, je víc. Řidiči mohou zvolit alternativní trasu kolem řeky Lužnice přes Čelkovice nebo třídu 9. května.

Mluvčí města Luboš Dvořák doporučuje využít obchvat. „Pokud jedu například z Pražského sídliště na Sídliště nad Lužnicí, volil bych čtyřpruh obchvatu, podle mého názoru to bude nejpohodlnější. My se budeme samozřejmě stavebním úpravám věnovat také na sociálních sítích a snažíme se, aby se k veřejnosti informace dostaly v co nejhojnější míře,“ dodává.

Stavební práce potrvají sedm měsíců, to znamená až do října. Poslední etapa rekonstrukce přijde na řadu příští rok, pak bude Budějovická ulice v Táboře kompletně opravená.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související